Diety roślinne zdobywają coraz częściej zdobywają popularność na całym świecie. Szczególnie dotyczy to zachodniej Europy oraz Wysp Brytyjskich. Nie ominęło to również Polski, gdzie ludzie coraz częściej opierają się wyłącznie na warzywach i owocach. Ważnym aspektem są również odpowiednie warunki do zrzucenia paru kilogramów.

Arbuzy, jabłka i mandarynki a odchudzanie to właściwie oczywistość i każde zastąpienie cukru białego fruktozą wydaje się znacznym krokiem naprzód. Owoce ponadto są źródłem licznych witamin i aminokwasów. Poza tym z uwagi na słodki smak mogą zastępować słodycze i inne niezdrowe słodkie zachcianki. Mandarynki a odchudzanie to oczywiście kwestia odpowiedniego porcjowania, również owoce mogą występować w organizmie w nadmiarze i powodować tycie. Zaleca się stosowanie ich na śniadanie, z uwagi na silne wartości regeneracyjne oraz energetyczne, które powodują utrzymanie sił na cały dzień. Wiele osób korzysta z odpowiednich blenderów i tworzy różnego rodzaju koktajle owocowe, świetne w połączeniu ze zdrowymi zbożami. Taki napój nie dość, że pożywny to powinien wyczerpać naszą chęć na pogrubiający słodki posiłek. Smoothie możemy również wykonywać w połączeniu z warzywami, świetnym miksem niskokalorycznym wydaje się banan z jarmużem, będący istną kopalnią witamin.

Nie zapominajmy o warzywach, mandarynki a odchudzanie to nie jedyne źródło zrzucenia paru kilogramów. Wysokobiałkowe warzywa strączkowe mogą zastąpić nam różne rodzaje wyżej przetworzonych i wysokokalorycznych mięs. Możemy zaliczyć do nich fasolę, groszek, ciecierzycę czy soczewicę. Stosujmy różne rodzaje kasz, które są znacznie mniej kaloryczne od ziemniaków czy białego przetworzonego ryżu. Jest to reż świetna alternatywa dla makaronów. Organizm szybciej się regeneruje i pomaga w szybszym powrocie do aktywnego trybu życia wzmacniającego odchudzanie. Wiele osób stosuje też soję, która w odpowiednich dawkach może być świetnym uzupełnieniem diety. Plotki o jej szkodliwym wpływie to mit, jeżeli tylko nie stosujemy produktów GMO.

Pamiętajmy o zróżnicowaniu naszej diety, stosowaniu produktów typu algi morskie czy mleka roślinne, które pomagają suplementować witaminy i potrzebne aminokwasy. Dotyczy to wapnia (mleko migdałowe), żelaza (pestki dyni), egzogennych kwasów tłuszczowych (chia czy len). Wskazówek dotyczących diety roślinnej jest cała masa, należy zaopatrzyć się w dobre książki czy artykuły w internecie. Wielu osobom nie tylko poprawia to życie zdrowotne, ale przy okazji pomaga im zrzucenie paru zbędnych kilogramów.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here